6 Aralık 2010 Pazartesi

sosyal paylaşım ağı ve ruh sağlımız üzerinde etkileri

neden bu blog sayfasını açınca bir anda hayatta beni mutsuz eden küçük büyük her ne kadar halt varsa aklıma geliyor acaba? bu saçmalıkta tek başıma değilim demekki, çünkü gazetede okuduğum bir haber (gazeteyi de internetten okuyorum bu arada) şöyleydi: uzmanların yapmış olduğu sosyal paylaşım ağlarında takılmak kadınları depresyona sokuyor. evet lan. facebooka üye olduğumdan beri hayatım karardı amınıke. msnde offline iken facebookta online olup kırk yılda bi facebookunu açan sevgiliye yakalanmalar mı dersin, aldatmalar mı dersin, msnde onu engelle yok çevrimdışı görün kimseye yakalanma gizli ajandalar mı dersin, webcam de yediğim haltlardan sebep laağn porno sitelere düşmesem keşkeler mi dersin, içinde msn, facebook, geçmeyen bir manita maceramız var mı yok. iletişmek güzel, eskiden bunlar yoktu mektup vardı diyceksiniz, ama o kişisel bi dalgaydı, ayıptı başkasının bişeyini okumak. şimdi alıyosun eline telefonu kime ne mesaj geldi karıştır babam karıştır.

hayır hakkaten depresyona sokuyor adamı, çünkü biz kadın milleti açıyoruz bütün eski defterleri facebooka girince. severiz dramayı bir, meraklıyız iki. bi de kıyaslama huyumuz var. eski sevgililerle ilgili uygun bulduğu ceza damnatia memoria (eski roma' da vatanhainlerine verilen ceza şekli. o kişiyle ilgili bütün kayıtların silinmesi, bir nevi tarihten silinmesi manasına gelir) olan ben bile bazen takılırım böyle. kadınlar için devam etmek çok zor gerçekten. unutmak zor, hayalgücü geniş, böyle besleniyo demekki. gerçi iddalıyım, insanlar genelde benim facebooku görüp depresyona girer, hesabını kapatır gider o kadar da götüm kalkık :D depresyona girmeyin ya, açın yeni bi sekme hem google da hem de kafanız rahat.

bi de burası var tabi. bakıyorum blog kültürünü anlamaya çalışıyorum filan, köpekleriyle, aileleriyle ilgili blog yazanlar, hamilelikleriyle ilgili günlük tutanlar, minnoş yazılar, resimler. bizse genetrixle normalde böyle gayet am çük kafa kadınlarken bu bıloğu bi açıyoruz arkadaş, bir ağdalı konular, bi modern yalnızlık, bi gönül mevzuları içsel kırılganlıklar. internet olayı mı direk depresyon yapıyo yoksa bende? karar verdim bundan sonra siyasetle ilgili bılog yazacağım, gerçi o da pek iç açıcı bi konu değil. ya da bi hobi edineyim onunla ilgili bılog yazayım. yeterki moralimi bozmasın bu internet. çünkü interneti olmayan bi capricornette' in hayat damarlarından biri kopmuş demektir. net.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder